Dobrodošli u idilu Istarskog sela

Naše imanje „OPG Tikel“ u sklopu kojeg se nalazi i naš „Agroturizam Špinovci“ smješteno je na zapadnim obroncima rijeke Mirne, s prekrasnim pogledom na središnju Istru i poznati srednjovjekovni gradić Motovun.

Naša priča počinje 1999. godine kada smo renovirali i adaptirali staru kamenu kuću u 3 rustikalna apartmana i restoran u kojem gostima poslužujemo Istarsku autohtonu kuhinju, tipičnu za naše podneblje, koju pripremamo od namirnica koje pretežito sami proizvodimo.

Na našem imanju, uz agroturističku djelatnost, bavimo se primarno vinarskom i vinogradarskom proizvodnjom te maslinarstvom i proizvodnjom maslinovog ulja . Tu se još nalazi proizvodnja raznog povrća i voća, te nekoliko domaćih životinja kao što su : kokoši, golubovi, zečevi, psi, mačke i svinje.

A tu je i naš magarac Šime koji će vas spremno dočekati u potrazi za nekom slasticom, koja bi njega uveselila, te vas ranim jutrom probuditi uz veseli njak.

U poslove na imanju uključena je cijela obitelj pod budnim okom tate Marija i mame Ivanke. Sin Denis sa suprugom Silvijom zaduženi su za poljoprivrednu proizvodnju, Kćerka Marijana i sin Ivica sa suprugom Žanom bave se turističkom djelatnosti. Dok Ivica kuha po tajnim maminim receptima, Marijana i Žana će vas poslužiti uz mirise svježe pečenog kruha, sa smiješkom na licu koji će vam uljepšati dan.